Technieken

 

totaalleverancier voor carbon componenten

De profielen van ATC Composite solutions worden middels drie verschillende technieken geproduceerd. Wij beoordelen het ontwerp en de toepassing van het eindproduct en maken dan de keuze welke techniek het meest geschikt is voor de productie van het profiel. Omdat veel profielen in grotere aantallen geproduceerd worden kunnen wij vaak uit voorraad leveren.


PULTRUSIE / PULLWINDING

Een continue productieproces waarbij, met hars geïmpregneerde, koolstofvezels of glasvezels of een combinatie van beide, door een verhitte matrijs worden getrokken. Vezel oriëntatie hoofdzakelijk in de lengte richting (UD) maar door de pullwinding techniek kunnen wij ook vezels onder een hoek wikkelen en / of vlechten. Een ideaal proces voor de productie van grote aantallen waardoor zeer gunstig prijsniveau. Breed assortiment standaard carbon- en glasvezel profielen welke meestal uit voorraad leverbaar zijn.

Bekijk het leverprogramma
 
Pultrusie en pullwinding
 

FILAMENT WINDING

ATC werkt samen met productiepartner BT Composites uit Griekenland. Wij beschikken daardoor over een hypermoderne productiefaciliteit om carbon en glasvezel profielen te wikkelen tot lengtes van 13 meter. Bij deze productietechniek worden geïmpregneerde vezels om een kern (mandrell) gewikkeld. Deze kern is bepalend voor de binnendiameter, de wanddikte en buitendiameter zijn op wens te maken. Ideaal voor enkelstuks of kleine series. Grote vrijheid in keuze van vezelrichting. Grote diameters tot 800mm met grote wanddiktes mogelijk. Door deze samenwerking levert ATC een kwalitatief zeer hoogwaardig product tegen een zeer concurrerende prijs met korte doorlooptijd. Klant specifieke opdrachten worden doorgaans binnen 3 weken geleverd.

Bekijk het leverprogramma
 
Filament Winding
 

PREPREG TECHNOLOGIE

Vervaardiging van carbon buizen waarbij geïmpregneerde weefsels om een kern gelamineerd worden. Zeer nauwkeurige productiemethode waardoor deze lichtgewicht carbon profielen breed inzetbaar zijn in de machinebouw. Door deze carbon buizen na te slijpen kunnen wij binnen een h6 tolerantie leveren. Bijzonder hoogwaardige uitstraling, misschien wel de mooiste buizen die op de markt verkrijgbaar zijn.

Bekijk het leverprogramma
 
Prepreg Technology